Fotogalerie - modely

Sem umístím odkazy na fotogalerie dokumentárních fotografií pořízených na modelářských akcích, které jsem navštívil. Možná někomu poslouží jako zdroj inspirace.

 

 

 

JEEP Rancher 4x z 3D tiskárny
Po mnoha letech stagnace jsem zase trochu modelařil. Přispělo k tomu pořízení 3D tiskárny Creality Ender-3 a skvěle navržený model RC jeepu od české firmy 3dsets.com

Výstava železničních modelů KŽM Trutnov - 25.-30.10 2011
Tradiční výstava pořádaná Klubem železníčních modelářů Trutnov, který v našem městě úspěšně působí již přes 40 let. O výstavu je každoročně velký zájem jak mezi malými návštěvníky, tak i jejich rodiči a prarodiči. Vystavovány jsou exponáty nejen domácích modelářů, ale i jejich zahraničních přátel.

Bitva pod Chlumem - RC letiště "U TERNA" v Hradci Králové 12.9.2010
Na nedělní soutěž v EPA combatu se organizátorům podařilo sehnat ideální počasí a tak soutěžící sváděli ostré souboje pod takřka letní oblohou a v podstatě za bezvětří. Akci na pěkném letišti chyběla snad jen jediná věc - diváci. Po odečtení rodičů a kamarádů soutěžících jsem jejich počaet odhadl na... asi tak... no, slovy osm. Škoda. Ale možná se přihrnuli odpoledne na finálové lety, já odjížděl s vyhlášením pauzy na oběd.

16. ročník Končinské modelářské show
Již tradiční akce klubu modelářů FALEMO Červený Kostelec se opět vydařila. Lepší počasí si snad nebylo možno přát. Účast diváků byla velmi početná. To je také důvodem, proč na fotografiích chybí cokoliv, co se pohybovalo na zemi. Nechtělo se mi po nikom šlapat. :o)

XVI. Leteckomodelářský den - Vlkov u Litomyšle - 29.8.2009
Podruhé jsme se s rodinou vydali na krásné letiště ve Vlkově u Litomyšle a to i přes nepříliš optimistické předpovědi počasí. To nakonec vyšlo - bylo pod mrakem a téměř úplné bezvětří, dopolední přeháňky se nevrátily. Bohužel zřejmě dílem počasí a dílem mírné zmatky v termínu při propagaci akce způsobily malou účast diváků. Modelářů s pěknými stroji se však sešlo dost a bylo rozhodně na co koukat. Jeden klad to ale mělo - u stánku s občerstvením se letos netvořila fronta!!! :o)

O pohár hradeckých titánů - Hradec Králové "U Terna" - 3.5.2009
Přátelská, lehce soutěžní akce místních i přišedších modelářů, při níž vlastně nešlo o body, ale hlavně o zábavu. Jak se ukázalo, sestřelit modelem vznášející se balónek není vůbec tak jednoduché, jak to na první pohled vypadá. A přistát na letadlové lodi velikosti dvou pingpongových stolů teprve ne. Přesto to někteří borci dokázali. A odpoledne se kombatilo. Fotky z letů nejsou technicky moc kvalitní, ale je na nich vidět, jak stuhy kreslí po obloze...

Končinský čtverec - modelářské letiště Končiny u Červeného Kostelce - 7.9.2008
Pohodová veřejná "srandasoutěž" pořádaná LMK FALEMO Červený Kostelec na kterou jsem se tak trochu vetřel jako snad jediný přespolní divák, navíc neplatící. :o) Všech 11 soutěžících odlétalo 3 soutěžní kola s přistáním na cíl pod mračící se oblohou. Naštěstí opravdový slejvák začal až po cestě domů. A výsledky? Zřejmě budou uveřejněny na klubových stránkách LMK FALEMO, ale myslím, že nebyly podstatné ani pro samotné piloty. Hlavní bylo pohodové kolektivní polétání. (Mnou původně plánovanou aktivní účast na této akci překazil momentální akutní nedostatek letuschopných strojů... :o) )

XIV. Letecký den modelářů - Vlkov u Litomyšle - 30.8.2008
Spolek leteckých modelářů Litomyšl uspořádal pro všechny návštěvníky nádherné pohodové odpoledne s přehlídkou spousty krásných modelů a jejich letových ukázek. Pořadatelé dokonce nějak zařídili i pěkné počasí. To vše v prostoru letiště Vlkov, z Litomyšle coby kamenem dohodil.

2. Vysokovský kopec techniky - Vysokov u Náchoda - 23.8.2008
Akce pořádaná náchodským aeroklubem na letišti ve Vysokově byla sice modelářská spíše okrajově, ale i tak bylo k vidění spousta lidského umu a šikovnosti. Tak rozsáhlá expozice krásných parních strojů, strojků a stroječků, z nichž některé byly i v chodu se hned tak nevidí. Opomenout nelze modely lodí (na letišti je poměrně velký bazén), stojánku krásných auto a moto veteránů, pěknou řádku ultralehkých letadel a jejich letových ukázek atd. atd. Nakonec i ty letecké modeláře se mi podařilo objevit, i když byli poněkud v ústraní a v menšině (a na zemi). Jedním z vrcholů akce byl i předem ohlášený průlet 2ks armádních JAS-39 Gripen. (ano, ty tmavé bodíky na fotkách...to se nedá fotit :o)

17. Krkonošská model show - Horní Branná - 17.8.2008
Již tradiční akce s dopoledním lodičkářským a pozemním modelářským programem u rybníka v Horní Branné a  s odpoledním pokračováním na kopci zvaném Brabenec. Letos jsem dopolední akci vypustil z důvodu vyloženě letních teplot (v 10h u nás bylo 14st C...brrr). Naštěstí se počasí umoudřilo a odpolední program se vydařil.

1. modelářský den - Hradec Králové - 21.6.2008
Pěkná akce na modelářském letišti u Terna v Hradci Králové. Kromě pěkných letových i statických ukázek modelů letadel a vrtulníků byly k vidění i modely aut a zemědělské techniky, zpestřením byl seskok parašutistů. Pro mne bylo vrcholem celé akce vystoupení skupiny modelářů s modely kategorie EPA-combat a jejich vzdušné souboje.

Aktualizováno (Úterý, 25 Červen 2019 09:35)